لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد دسته‌ای از لیزها هستند که رنگ‌دانه‌های موها را هدف‌گیری کرده با به‌کارگیری روش نور گرمایی (protothelmolysis) باعث تخریب ریشه‌های مو می شوند. این روش برای افراد با پوست‌های روشن و موهای تیره عالی است. هرچه پوست تیر‌ه‌تر باشد یا مو روشن‌تر باشد ممکن است جهت جواب دهی نیاز به جلسات بیش‌تری داشته باشیم.

کسانی که اختلالات زمینه‌ای مثل اختلالات هورمونی(تیروئید، هورمون‌‌های جنسی و کیست تخمدان و …) دارند علاوه بر لیزر باید تحت درمان دارویی قرار بگیرند. همچنین افرادی که تب‌خال فعال و سابقه تب‌خال و یا داروی خاصی مثل راتاکون(ترکیبات و قرص‌های ایروترتینوئین) یا لایه‌بردارها را استفاده کرده‌اند قبل از انجام لیزر حتماً پزشک خود را مطلع نمایند.

.

آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟

اخیرا شایعاتی مبنی بر اینکه لیزر موهای زائد موجب ایجاد سرطان و یا در ناحیه تناسلی موجب نازایی می شود، به وجود آمده است. لازم به ذکر است، تاکنون هیچ مدرکی در این باره به دست نیامده است. در این مقاله به بررسی رابطه ی لیزر و سرطان پوست می پردازیم.

اگر از روش های سنتی موزدایی مثل بند انداختن، استفاده از مو چین، تراشیدن مو، الکترولیز، موم و وکس خسته شده اید، موزدایی با لیزر گزینه ی خوبی برای شماست.

با این روش می توانید موهای زائد صورت، دست ها و پاها را برطرف کنید. مطمئناً احساس بهتری خواهید داشت و راضی خواهید بود، حتی می توانید از لیزر برای همه ی بدن هم استفاده کنید و یک بدن بی مو داشته باشید.

اما از آن جا که این روش، درمانی مبتنی بر چندین محصول شیمیایی است، ممکن است این سوالات به ذهنتان خطور کند که آیا عوارض جانبی هم دارد؟ ممکن است باعث ایجاد عوارض پوستی یا حتی سرطان پوست شود؟

چنین احساسی اصلاً غیرطبیعی نیست، پس بهتر است اول از همه در مورد جزییات این روش بدانید و این که آیا شانس ابتلا به سرطان با استفاده از آن وجود دارد یا نه؟

در این مطلب، سعی می کنیم به دقت عناصر مورد استفاده در روش موزدایی با لیزر را موشکافی کنیم و ببینیم آیا این ها می توانند منجر به سرطان پوست شوند یا نه؟

انواع دستگاه لیزر مو در ایران

برای این که مشخص شود آیا موزدایی با لیزر موجب عوارض پوستی مثل سرطان پوست می شود یا نه، اول بررسی می کنیم که کدام یک از انواع لیزر مورد استفاده قرار می گیرد. موزدایی با لیزر شامل استفاده از این موارد است:

  • لیزر الکساندرایت
  • لیزر روبی یا یاقوت سرخ
  • لیزر دیود
  • آی پی ال یا نور شدید پالسی، که یک لامپ پر نور است نه لیزر
  • لیزر یاگ (پالس بلند نئودمیوم)

تاثیرات

همه ی این محصولات لیزری، تابش عمدتاً غیر یونیزه تولید می کنند. تابش غیر یونیزه باعث جهش سلولی نمی شود، چون این تابش ها، شیوه ی عملی متفاوت از تابش یونیزه دارند.

تابش یونیزه می تواند منجر به سرطان پوست شود. اما در صورتی که خیلی زیاد در معرض تابش غیر یونیزه هم قرار بگیرید ممکن است دچار برخی انواع سرطان پوست شوید.

به عنوان مثال می شود یک منبع شایع پرتو غیر یونیزه را همین جا معرفی کرد و آن چیزی نیست جز، خورشید! این منبع طبیعی به دلیل تولید تابش غیر یونیزه منجر به سرطان پوست می شود. اما موزدایی با لیزر می تواند باعث برخی عوارض پوستی مثل هیپوپیگمنتیشن یا ایجاد نقطه های سفید (از دست دادن رنگدانه) روی پوست شود.

چه چیزی باعث سرطان پوست می شود؟

همه ی ما می دانیم که بعضی پرتوها مثل اشعه ی ایکس و اشعه ی گاما می توانند منجر به سرطان به خصوص سرطان پوست شوند، چون این اشعه ها پرتوهای یونیزه با فرکانس بالا هستند و هم منبع طبیعی دارند و هم ساخته ی دست بشرند.

به عنوان نمونه ای از منابع طبیعی، می توان گاز رادون را مثال زد که این تابش ها را تولید می کند. از طرف دیگر، نیروگاه های هسته ای و بعضی آزمایش های تصویربرداری پزشکی (مثل سی تی اسکن) هم این پرتوها را به عنوان محصول جانبی تولید می کنند.

وقتی بدن ما با این تابش های یونیزه مواجهه داشته باشد، این پرتوها می توانند DNA سلول های بدن را تخریب کنند و بعدها، منجر به سرطان شوند.

آیا در لیزر موهای زائد ، پرتو مضری وجود دارد؟

طبق تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) انرژی لیزری که در درمان موهای زائد با لیزر وجود دارد، هیچ پرتوی یونیزه ای تولید نمی کند، بلکه تابشی که تولید می شود فقط غیر یونیزه و بی خطر است.

انرژی نورانی که ناشی از استفاده از لیزر درمانی است در همان سطح پوست باقی می ماند و نمی تواند به DNA سلول ها آسیب برساند یا موجب جهش سلولی شود، در نتیجه احتمال ایجاد سرطان با استفاده از لیزر موهای زائد وجود ندارد.

چرا لیزر نمی تواند منجر به سرطان شود؟

✔ نفوذ نور

خیلی از مردم ممکن است هنگام استفاده از لیزر برای مو، پوست یا دیگر قسمت های بدنشان، نگران این موضوع باشند که  نفوذ پرتوهای با انرژی بالا در این نواحی منجر به سرطان شود. اما پرتوها خیلی به صورت عمیق وارد نمی شوند. این پرتوها معمولاً به پوست و فولیکول های مو محدود می شوند و همین موجب می شود که اندام های داخلی از خطر ایمن باشند.

✔ قرمزی

لیزر، نهایتاً می تواند قرمزی روی پوست ایجاد کند و این قرمزی به این معنی نیست که لیزر می تواند منجر به سرطان شود. این قرمزی را خیلی ساده می توان با استعمال یخ در آن ناحیه از پوست درمان کرد.

✔ جهش

گزارش های زیادی در این خصوص وجود دارد که می گوید پرتوهای یونیزه ی لیزر می تواند منجر به جهش DNA شود. اما این اشتباه است.

این جهش های DNA می توانند منجر به ظهور و تولید سلول های غیرطبیعی و سرطانی شوند که می توانند پیشرفت کنند و تومورهای بدخیم را ایجاد کنند. اما کاربرد لیزر و درمان با آن قدرت این جهش ها را در DNA ندارد و شواهدی هم در این مورد وجود ندارد.

لیزر موهای زائد در بارداری

درمان نواحی نزدیک به اندام تناسلی

خیلی از خانم ها به جای استفاده از وکس و دیگر روش های موزدایی، از لیزر به عنوان یک راه حل دائمی استفاده می کنند. اما وقتی می خواهند از لیزر برای موزدایی نواحی نزدیک اندام تناسلی استفاده کنند این نگرانی را دارند که شاید لیزر منجر به سرطان شود. اما این نگرانی دلیلی ندارد، چون پرتوهای لیزر فقط و فقط روی فولیکول های مو موثرند و تاثیری بر اندام تناسلی ندارند.

افراد در معرض خطر

باید یک نکته را به خاطر داشت و آن، این که هنوز تحقیقات وسیعی در خصوص این موضوع وجود ندارد. پس شاید یک ریسک بسیار کوچک از احتمال ابتلا به سرطان پوست با استفاده از این نوع درمان وجود داشته باشد.

به خاطر همین عدم اطمینان، متخصصان این حوزه توصیه می کنند تا زمانی که هنوز تحقیق وسیع و جامعی در این مورد صورت نگرفته، افرادی که در خانواده و فامیل خود سابقه ی سرطان پوست دارند، یا حتی به طور شخصی ریسک ابتلا به این نوع سرطان را دارند، باید در استفاده از این نوع درمان بسیار محتاط عمل کنند.

نکاتی در خصوص لیزر بیکنی (لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی)

چیزی در مورد آخرین روش زدودن موهای بیکینی شنیده اید؟ در این روش از لیزر استفاده می شود و مهم ترین سوال در این زمینه این است که آیا این روش ایمن است؟ در این مقاله، در مورد لیزر بیکینی ، بی خطر بودن آن و مزایا و معایب این روش صحبت می کنیم.

ناحیه ی واژینال، بخش بسیار مهمی از بدن است و خیلی مهم است که قبل از این که تصمیم مهمی در مورد آن می گیرید، تحقیقات کافی انجام داده باشید.

لیزر موهای زائد یک روش بسیار مهم پزشکی است که موهای ناحیه ی خاصی از بدن را به طور دائم از بین می برد. در این روش، طول موج خاصی از نور بر روی آن ناحیه از پوست که می خواهید عاری از مو شود، تابیده می شود.

وقتی این طول موج نور، جذب رنگدانه ی ملانین در ریشه ی مو شد، تبدیل به گرما می شود و همین گرما فولیکول مو را تخریب و از رشد مجدد مو جلوگیری می کند.

از آن جا که این روش برای اکثر پوست ها مناسب است تقریباً هر کسی می تواند از آن استفاده کند. مادامی که موهای شما به اندازه ی کافی ملانین (رنگ) برای جذب نور دارد، این روش موثر خواهد بود.

لیزرتراپی برای افرادی که موهای بلوند، قرمز، خاکستری یا سفید دارند، خیلی دشوار است. پس لازم است که قبل از این که تصمیم به انجام این کار بگیرید، با یک تکنیسین با تجربه و ماهر در این زمینه مشورت کنید.

آیا لیزر بیکینی بی خطر است؟

شاید در این فکر باشید که روش های دیگر موزدایی را رها کنید و از لیزرتراپی استفاده کنید. سوالی که حتما می پرسید این است که آیا لیزر بیکینی بی خطر است؟ ثابت شده است که لیزر موهای زائد روشی بی خطر و ایمن است، با این حال ممکن است در مورد هر خانم، متفاوت باشد.

همچنان که در بالا اشاره شد، این روش وقتی بیشترین اثر را دارد که هنوز در ریشه و فولیکول های موی خود، مقدار زیادی ملانین و رنگدانه دارید. افرادی که موهای تیره و ضخیم دارند به این علت که رنگدانه و ملانین بیش تری در ریشه ی موها دارند بهترین نتیجه را از لیزر می گیرند. اما افرادی که موهای بور و نازک دارند احتمالاً مقاوم به درمان هستند. البته نه به این معنی که نمی توانید از این روش استفاده کنید یا این روش ایمن نیست، بلکه منظور آن است که باید واقعیت را پیش از اقدام به لیزر موهای بیکینی بدانید.

لیزر موهای زائد

مزایای استفاده از لیزر بیکینی

اگر در نظر دارید از لیزر موهای ناحیه ی بیکینی استفاده کنید یا هنوز مطمئن نیستید که این کار را انجام دهید یا نه، باید بگوییم که این روش، مزایای بسیار بهتری از تراشیدن مو و وکس دارد و در ادامه برخی مزایای این روش را با هم مرور می کنیم:

#کاهش دائمی مو

از آن جا که این روش از گرما برای تخریب فولیکول مو در ناحیه ی بیکینی یا هر ناحیه مد نظر، استفاده می کند، نتیجه ی آن کاهش دائمی حدود ۷۰ درصد موهای خط بیکینی یا هر ناحیه ی مورد نظر است و مشخص شده است که استفاده از لیزر منجر به هیچ نوع آسیب به پوست شما یا بافت های اطراف نمی شود.

#می تواند تحریکات پوست موهای زیرپوستی را کاهش دهد

اکثر زنان و مردان بعد از اصلاح موهای خود به شیوه ی تراشیدن، وکس، بند، یا حتی کرم های موبر، از تحریک پوست و وجود موهای زیرپوستی ناراحت هستند، اما لیزر بیکینی مزیت مهمی دارد و آن، کاهش تحریک پوست و حذف این موهای زیرپوستی آزاردهنده است و مشخص شده است که بعد از لیزر، پوست تحریک نمی شود.

#به مدت طولانی تری پوستی بدون مو دارید

تا به حال شده که بخواهید مدت زمانی طولانی خط بیکینی بدون مویی داشته باشید؟ بسیار خب! استفاده از لیزر ناحیه ی بیکینی آن را به شما هدیه می دهد. شما مدت زمان طولانی تری خط بیکینی صاف و بدون مویی خواهید داشت چون لیزر باعث می شود رشد موها به تاخیر بیافتد.

خطرات بالقوه ی لیزر بیکینی

هنگام زدون موهای ناحیه ی واژینال، باید از ریسک های موجود مطلع باشید و اگر به استفاده از لیزر علاقه دارید هم باید از خطرات بالقوه ی این روش اطلاع داشته باشید:

#ممکن است به طور موقت دچار تحریک و سوزش شوید

این اتفاق ممکن است رخ دهد، به ویژه اگر بار اولتان باشد. در این صورت احتمالاً به طور موقت دچار تورم و قرمزی در خط بیکینی یا ناحیه ی تحت درمان می شوید. البته این اتفاق کاملاً طبیعی است اما به هرحال باید از آن آگاه باشید.

#ممکن است دچار تغییر رنگ پوست شوید

این اتفاق یکی از بزرگ ترین اثرات جانبی لیزر موها است و در میان زنان رنگین پوست بسیار شایع است. اگر پوست شما تیره تر باشد، ممکن است تغییرات رنگدانه ای مانند هایپرپیگمنتیشن (تیره تر شدن پوست) یا هیپوپیگمنتیشن (کم رنگ تر شدن پوست) را در ناحیه ی بیکینی یا ناحیه ی تحت درمان تجربه کنید.

این تغییر رنگ ممکن است چند هفته طول بکشید یا دائمی باشد، پس خیلی مهم است که قبل از استفاده از این روش، با یک تکنیسین آگاه و حرفه ای در این مورد مشورت کنید.

نکاتی در خصوص لیزر موهای زائد زیر بغل

موهای زائد بدن، به ویژه موهای زیر بغل، یکی از مشکلات مربوط به زیبایی هستند. هر نوع لباسی نمی توان پوشید و استفاده ی مداوم از وکس، بند انداختن و کرم های موبر هم خیلی طاقت فرساست. در این مقاله به بررسی لیزر زیر بغل و عوارض احتمالی آن می پردازیم.

استفاده از لیزر زیر بغل شما را از رنج استفاده ی مداوم از دیگر روش ها رها می کند. لیزر زیر بغل بسیار آسان و ساده است و مراحل آن به شرح زیر است:

  • ابتدا یک متخصص پوست، پوست را بررسی می کند و بر اساس نوع فولیکول های مو و پوست، نوع لیزری را که نیاز است مشخص می کند.
  • بعد از آن، موهای زیر بغل تراشیده شده و فرد برای لیزر زیر بغل آماده می شود.
  • درمان به وسیله ی یک تراپیست آموزش دیده، تحت راهنمایی متخصص پوست و با پوشش محافظ بر روی چشم ها انجام می شود.

⚠ توجه: افراد با موهای مشکی بیشترین نتیجه را از لیزر موهای زائد می گیرند.

نتایج بعد از لیزر زیر بغل

لیزر موهای زیر بغل طی چندین سال گذشته نتایج موفقیت آمیزی داشته است. این تکنولوژی برای رسیدن به نتایج بهتر، به طور دائم بهبود پیدا می کند. چند تار موی نازک بعد از لیزر رشد می کند اما بیش تر از آن نخواهد شد و در پایان دوره ی لیزرتراپی، زیر بغل شما کاملاً صاف و بدون مو است.

مراقبت های بعد از لیزر تراپی

در مورد مراقبت های بعد از لیزر مو ، مواردی وجود دارد که باید آن ها را به دقت اجرا کرد و ادامه داد.

  • تا ۳-۲ هفته بعد از درمان، پوست خود را در معرض نور خورشید قرار ندهید و هنگامی که میخواهید از خانه خارج شوید، مقادیر زیادی کرم ضد آفتاب روی پوست استفاده کنید.
  • بعد از جلسه ی درمان، موها را وکس نکنید و به هیچ روشی نکَنید. رشد موها برای جلسه ی بعدی مهم است و اگر از روش های موزدایی بین جلسات استفاده کنید ممکن است موها بعد از درمان دوباره رشد کنند.
  • حداقل به مدت ۲۴ ساعد از دوش آب چرم و حمام یا سونا استفاده نکنید.
  • وقتی قرمزی کاملاً از بین رفت آن ناحیه را بتراشید چون پوسته ها را از بین می برد و مانع پوسته ریزی می شود. تراشیدن، یک تا دو هفته بعد از جلسه ی درمانی است.
  • برای جلوگیری از تغییر رنگ پوست یا لکه دار شدن، با نظر متخصص پوست از ژل آلوئه ورا یا کرم ویتامین E استفاده کنید.
  • به منظور اجتناب از سوزش و تحریک شدن پوست، حداقل ۴-۳ روز از دئودورانت، عطر یا کرم های خیلی معطر استفاده نکنید.
  • ناحیه ی تحت درمان ممکن است دچار خارش شود اما باید به خاطر داشته باشید که اصلاً نباید این ناحیه را بمالید یا با خارش، خراشی ایجاد کنید چون ممکن است جای این خراش ها باقی بماند.
  • از ورزش کردن حداقل ۲۴ ساعت بعد از جلسه ی درمانی اجتناب کنید چون تعریق می تواند باعث تحریک پوست شود.

مدت زمان استراحت

اگر درمان به طور کامل و به درستی انجام شده باشد، زمان استراحت یا خیلی کم است یا اصلاً نیازی به استراحت نیست. ممکن است اثرات جانبی خفیفی بعد از درمان ایجاد شود که نهایتاً ظرف مدت ۳-۲ روز برطرف می شود.

باید بعد از هر جلسه ی درمانی حداقل به مدت ۳-۲ هفته از نور خورشید اجتناب کنید و بهترین راه برای اجتناب از هرگونه آسیب یا پیشامد ناخوشایندی، استفاده از کرم ضد آفتاب است.

لیزر موهای زائد زیر بغل

تعداد جلسات مورد نیاز لیزر زیر بغل

آسان ترین راه برای حذف دائمی موهای زیر بغل استفاده از لیزرتراپی است. تعداد جلسات درمانی مورد نیاز از فردی به فرد دیگر متغیر است و علت آن هم کیفیت و ضخامت فولیکول های مو است که می تواند منجر به کاهش یا افزایش تعداد جلسات شود. موهای زبر و خشن به تعداد جلسات بیش تر نیاز دارند در حالی که برای موهای نرم و نازک، تعداد جلسات کمی کافی است.

اثرات جانبی

لیزرتراپی ممکن است اثرات جانبی داشته باشد، البته بیش تر افراد هیچ مشکلی پیدا نمی کنند، اما به هرحال اگر پوست حساسی دارید ممکن است دچار مشکلات خفیفی شوید، از جمله:

# قرمزی و تورم 

این شایع ترین مشکل است. بعد از هر جلسه ممکن است مقدار کمی تحریک و قرمزی به وجود بیاید که ظرف دو یا سه روز ناپدید می شود. حتی ممکن است مقداری درد ایجاد شود، اما خیلی به ندرت این اتفاق می افتد.

# ایجاد زخم های خشک

طبق آمار، حدود ده درصد افراد از این مشکل رنج می برند. فولیکول مویی که به وسیله ی لیزر سوخته می شود باعث ایجاد این زخم های خشک می شود. البته این مشکل طولانی مدتی نیست و خیلی از آن ها می ریزند.

برای اطمینان از این که این پوسته ها و زخم ها موجب ایجاد مشکلات بیشتر مانند عفونت یا اسکار نمی شوند، مراقبت های بعد از درمان را کاملاً جدی بگیرید.

# آسیب چشم

بسیار مهم است که حین لیزرتراپی از عینک های محافظ تایید شده استفاده کرد. همیشه از محافظ چشم ها استفاده کنید، چون اگر در این امر کوتاهی کنید مشکلات شدید بینایی ایجاد می شود و حتی می تواند منجر به نابینایی شود.

# عفونت 

هنگام استفاده از هر نوع درمان زیبایی، احتمال عفونت وجود دارد. ریسک عفونت برای لیزرتراپی بسیار بسیار کم و تقریباً نادر است اما به هر حال ممکن است اتفاق بیفتد. برای اطمینان از این که دچار عفونت نمی شوید، مراقبت های بعد از درمان را پیگیری کنید.

# جای زخم

به جای ماندن زخم و اسکار در لیزرتراپی بسیار نادر است، اما اگر رخ داد دائمی است. این مورد فقط زمانی اتفاق می افتد که لیزر برای آن نوع پوست یا مو مناسب نبوده است یعنی ممکن است متخصص پوست یا تراپیست در این مورد اشتباه کرده باشند. البته این امکان هم وجود دارد که پوست شما بسیار حساس بوده باشد. پس به یک کلینیک کاملاً حرفه ای که متخصصان پوست و تراپیست های باتجربه و حرفه ای دارد مراجعه کنید.

# تغییر رنگ پوست

پوست بعد از لیزرتراپی ممکن است تیره تر یا روشن تر شود. البته این موضوع برای کسانی صادق است که پوستی تیره دارند. این تغییر رنگ، ظرف یک هفته از بین می رود و رنگ پوست به حالت طبیعی برمی گردد.

بله، استفاده از لیزر برای زدودن موهای زائد، نتایج دائمی در پی خواهد داشت. لیزرتراپی یک روش علمی برای حذف دائمی موهای بدن است، گرچه در برخی مطالعات، رویش مجدد مو گزارش شده است.

در مواردی که لیزر ضعیف باشد یا شما دچار اختلالات هورمونی باشید، احتمال این که موها دوباره رشد کنند وجود دارد. برخی افراد تا شش ماه بدنی بدون مو دارند و پس از آن موها به طور خیلی نازک رشد می کنند. در این موارد می توان از یک جلسه ی اضافی استفاده کرد و اگر نیاز بود آن را ادامه داد.

⚠ توجه: فقط چند جلسه از لیزرتراپی استفاده کنید و بعد از آن، دیگران نگران هدر رفتن پول و زمان خود نخواهید بود.

لیزر موهای زائد در دوران بارداری

آیا تصمیم به انجام لیزر موهای زائد در بارداری دارید؟ با این که این روش ایمن و بی خطر است، اما اگر باردار هستید یا این که نوزاد شیرخوار دارید، بهتر است در این مورد بررسی های بیش تری انجام دهید.

در دوران بارداری، بدن تغییرات بسیاری می کند؛ هورمون ها بهم می ریزد. همین امر، موجب نوسانات خلقی، خستگی و رویش مو در مناطقی می شود که معمولاً موهای نرم و کرکی شکل دارند. در این دوران، ناگهان آن موهای کرک مانند، زبر و خشن می شوند، رویش موها سریع می شود و موزدایی کاری سخت جلوه می کند.

درست است که از این قضیه ناراحت و خسته می شوید، اما حقیقتاً این بخش طبیعی بارداری است. تغییرات هورمونی باعث افزایش رشد موها در قسمت هایی می شود که خیلی خوشایند نیست؛ جاهایی مثل صورت، شکم و حتی سینه ها.

و اما خبر خوب این که، وقتی نوزاد شما به دنیا آمد همه ی این تغییرات به حالت اول بر می گردد و بدن شما تعادل هورمونی خود را باز می یابد. البته خب تحمل نُه ماه پرمو بودن واقعاً سخت است و به همین دلیل، خیلی از خانم ها به گزینه های دائمی مثل لیزر موهای زائد در بارداری فکر می کنند.

آیا لیزر موهای زائد در بارداری پیشنهاد می شود؟

امروزه درمان با لیزر بسیار محبوب است چون یک روش مطمئن و موثر برای زدودن موها است، اما پزشکان و متخصصان بالینی توصیه می کنند اگر باردار هستید از این شیوه استفاده نکنید.

تا این لحظه، اطلاعات کمی در مورد تاثیرات احتمالی لیزر بر جنین وجود دارد، پس بهترین راه این است که استفاده از لیزر برای موزدایی را تا بعد از زایمان به تعویق بیندازید.

در حال حاضر تحقیقی وجود ندارد که ثابت کند لیزر موهای زائد در بارداری برای جنین خطرناک است، و تحقیقات بیش تری نیاز است تا اثرات بلند مدت این روش را اثبات کند. و از آن جا که هیچ گزارش قطعی در این مورد وجود ندارد، بعضی از کلینیک ها اقدام به ارائه ی خدمات لیزر برای افراد باردار می کنند، البته از لیزر نواحی شکمی، سینه ها و بیکینی خودداری می کنند. اما کلینیک های معتبر و حرفه ای ترجیح می دهند این خطر را نکنند و مراجعان خود را تشویق می کنند تا منتظر زایمان بمانند و بعد اقدام به لیزر موهای زائد کنند.

پس اگر دارید به لیزر موهای زائد در بارداری فکر می کنید، باید در مورد خطرات احتمالی این روش در دوران بارداری خوب تحقیق کنید و بعد تصمیم نهایی را بگیرید.

آیا لیزر برای زن باردار خطرناک است؟

گرمای در زمان لیزر

۱) در درمان با لیزر، از تابش غیر یونیزه استفاده می شود که گرمای شدیدی برای تخریب فولیکول های مو ایجاد می کند ولی باعث جهش سلولی نمی شود. پرتوهای لیزر فقط چند میلیمتر به درون پوست نفوذ می کنند، با این حال همین تابش غیر یونیزه می تواند توسط بافت های اطراف جذب شود. با این که هنوز هیچ چیزی در مورد اثرات منفی استفاده از لیزر بر جنین ثابت نشده است اما پزشکان همچنان نمی توانند مطمئن باشند که لیزر ممکن است چه تاثیراتی بر جنین بگذارد.

درد خفیف

۲) بعضی افراد هنگام استفاده از لیزر برای موزدایی، دچار اندکی درد می شوند و به همین دلیل بعضی از کلینیک ها از کرم هایی استفاده می کنند. از آن جا که پوست این مواد را جذب می کند پیشنهاد می شود اگر باردارید از این کرم ها استفاده نکنید، البته این باعث می شود استفاده از لیزر برای شما کمی دردناک باشد، و همین هم می تواند دلیلی باشد برای این که موزدایی با لیزر را تا بعد از زایمان خود به تعویق بیندازید.

۳) پوست در دوران بارداری حساس تر می شود و احتمال بیش تری دارد که دچار درد، قرمزی و یا حساسیت شوید.

۴) چندین جلسه برای درمان نیاز است و زمان بین جلسات به طول چرخه ی رشد موهای شما بستگی دارد. از آن جا که تغییرات هورمونی مرتبط با بارداری می تواند فولیکول های مو در فاز غیرفعال و خوابیده را تحریک کند، یا چرخه ی رشد مو را کوتاه تر کند، بعضی خانم های باردار متوجه می شوند که رشد مجدد موها بسیار سریع تر شده است. موزدایی با لیزر ممکن است گران باشد، پس چرا صبر نمی کنید تا بارداری به اتمام برسد و بدنتان به تعادل هورمونی قبل برگردد؟

در ماههای انتهایی بارداری لیزر نکنید

۵) لیزر موها در مراحل بالاتر بارداری می تواند ناخوشایند باشد به ویژه در مناطق حساسی مانند سینه ها یا ناحیه ی بیکینی (که البته باید از موزدایی این مناطق با لیزر در بارداری پرهیز کرد). از آن جا که این دوره برای دستیابی کامل به نتیجه می تواند ۱۲-۶ ماه طول بکشد، بهتر است قبل از این که این روش را آغاز کنید در مورد آن خوب فکر کنید. پزشکان هم مطمئن نیستند که این روش می تواند ریسک خطر برای جنین را افزایش دهد یا نه، پس بهترین راه این است که تا بعد از زایمان صبر کنید.

۶) اگر وقتی فهمیدید باردارید جلسات درمان را قطع کردید، پیشرفت های تا آن لحظه از بین نمی روند. اگر الان در حال انجام این روش هستید و متوجه شده اید که باردارید، پیشنهاد می شود که باقیمانده ی جلسات درمانی را تا بعد از زایمان به تعویق بیاندازید. با این که دارید فرآیند را به حالت تعلیق در می آورید، اما پیشرفت های به دست آمده تا این مرحله، با توقف فعلی درمان نابود نخواهند شد.

درمان با لیزر یک شیوه ی بسیار موثر و بلند مدت است. اما هنوز هم سوال های بی پاسخ زیادی در مورد خطر این روش برای جنین وجود دارد.

روش های رفع موهای زائد مردان

وقتی در مورد رفع موهای زائد مردان صحبت می شود، منظور فقط پیراستن ریش و سبیل نیست. بلکه مقصود، نظافت موهای گردن، کمر، قفسه ی سینه، بینی، گوش ها، شانه، شکم، پاها و نواحی تناسلی است. پس باید بر روش های بلند مدت و موثرتری که از لحاظ وقت و هزینه به صرفه هستند، تمرکز کرد.

لیزر موهای زائد برای مردان

یکی از بهترین روش ها برای رفع موهای زائد مردان ،  لیزر موهای زائد است. در این روش، پرتو لیزر بر فولیکول های موی در فاز رشد در ناحیه ی مورد نظر تابیده می شود و ریشه ی موها را تخریب و از رشد مجدد مو جلوگیری می کند.

بر حسب ناحیه ی مورد نظر، لیزر موهای زائد ۱۰-۶ جلسه زمان می برد. این روش، سریع، بدون درد، مقرون به صرفه و بلند مدت است.

الکترولیز

 الکترولیز یک روش بسیار گران و زمانبر برای حذف دائمی موهای زائد در مردان است. در این فرآیند، تمرکز اصلی بر تخریب موها از ریشه است که مانع رشد مجدد آن ها می شود. الکترولیز، فرآیندی بسیار دردناک است و باید چندین جلسه و هربار به مدت ۳۰-۱۵ دقیقه در معرض الکترولیز باشید.

تراشیدن

از دهه های گذشته، اصلاح با تیغ یکی از رایج ترین و آسان ترین راه های دردسترس برای موزدایی بوده است. اما استفاده از تیغ برای مناطق حساسی مانند صورت، زیر بغل، پاها و نواحی تناسلی می تواند دردناک و بسیار زمان بر باشد. همچنین اصلاح با تیغ می تواند موجب خراشیدن و التهاب و در مواردی، حتی منجر به ایجاد عفونت شود.

بند انداختن

بند انداختن هم برای موزدایی بخش های مختلفی مثل صورت، بینی و گوش ها استفاده می شود. این روش هم مانند اصلاح با تیغ، فقط روشی موقتی است و موها را به صورت دائمی از بین نمی برد، اما در مقایسه با تیغ، مدت بیش تری طول می کشد تا موها دوباره رشد کنند (پنج تا هفت روز). بند انداختن روشی دردناک است و اگر با دقت انجام نشود ممکن است موجب آزردگی پوست شود.

کندن مو

این یک روش خیلی رایج برای موزدایی در مردان نیست و هر بار تنها یک مو کنده می شود. همچنین، ممکن است موجب قرمزی و التهاب موقت شود و از آن جا که روی نقاط حساسی مانند صورت استفاده می شود ممکن است آثار ناخواسته ای به جا گذارد.

کرم موبر

کرم موبر برای مناطقی مانند زیر بغل، ناحیه ی تناسلی، دست ها، پاها و … استفاده می شود و موها را از بین می برد. بعد از این که موها از بین رفت، باید ناحیه ی مورد استفاده را با آب بشویید.

این روش، روشی بسیار آسان و در دسترس است و از رشد موها به مدت حدود دو هفته جلوگیری می کند. البته ممکن است عوارضی هم داشته باشد که عبارتند از: التهاب، خارش اگر پوست حساس باشد، جوش، و واکنش های آلرژیک.

لیزر موهای زائد مردان

وکس

استفاده از وکس یا موم گرم یکی از روش های موزدایی نسبتاً خوب است که برای مدت تقریباً ۳-۲ هفته موها را از بین می برد، البته این روش بسیار دردناک است.

طول مدت هر بار استفاده از موم یا وکس، بستگی به ناحیه ای از بدن دارد که موم استفاده می شود. از موم می توان برای دست ها، پاها، زیر بغل و کمر استفاده کرد. موم انداختن می تواند موجب قرمزی، حساسیت و حتی جوش های قرمز رنگ شود و در بعضی مواقع، عفونت و کبودی را به همراه دارد.

لیزر موهای زائد در مردان

لیزر موهای زائد در مردان

روش کار

در این روش، پرتوهای لیزر با نفوذ به ریشه ی موهای منطقه ی مورد نظر و تخریب فولیکول ها، از رشد مجدد مو جلوگیری می کنند. موزدایی با لیزر بر اساس فوتوترمولیز انتخابی (از بین بردن با نور و گرما) با طول موج و پالس خاص کار می کند.

لیزر، فولیکول موهای در فاز رشد را تخریب می کند و به این ترتیب، موزدایی دائم خواهد بود. پرتو لیزر به ساختار و بافت پوست صدمه ای وارد نمی کند.

مدت زمان لیزر مو

به طور معمول، شش تا هشت جلسه زمان نیاز است، اما از فردی به فرد دیگر متفاوت است. از آن جا که این روش فقط موهای در فاز رشد را تحت تاثیر قرار می دهد، تعداد جلسات ممکن است متفاوت باشد.

برای تعیین تعداد جلسات مورد نیاز، توجه به مساحت ناحیه ای که باید درمان شود، تراکم مو و علت اصلی رشد موهای ناخواسته ضروری است.

نتیجه ی لیزر موهای زائد در مردان

وقتی درمان کامل شد می توانید نتیجه ی بلندمدت آن را ببینید. البته باید برای حفظ کارایی این روش، برنامه ریزی سالانه یا دو سال یک بار را داشته باشید.

چرا لیزر مو موثرترین روش برای بدن مردان است؟

بهترین راه برای حذف دائمی موهای بدن مردان، استفاده از لیزر است. لیزر مو در مقایسه با روش های دیگر، فرآیندی بدون درد است و نتایج دائمی به همراه دارد. همچنین از نظر هزینه نیز بسیار مقرون به صرفه است.

در این روش در مقایسه با روش هایی مثل موم، بند، تیغ و … نیاز به تعداد جلسات کمتری برای حذف کامل موها دارید.  همچنین، مبلغی که باید در روش های دیگر برای موزدایی صرف کنید بسیار بیش تر از هزینه ای است که در موزدایی با لیزر پرداخت می کنید.

از طرفی، یک متخصص حرفه ای می داند موها را چگونه از ریشه تخریب کند تا برای همیشه از رشد آن ها جلوگیری شود.

مناطقی از بدن مردان که درمان لیزر معمولاً برای آن ها صورت می گیرد عبارتند از: کل بدن، صورت، قفسه ی سینه، کمر، پاها، دست ها.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.